Árképzés

 

I. Az ár képzése autódaruval történő munkavégzés esetén:


1. Az autódaru telephelyről való elindulása már a Megrendelő fél kérésére, illetve a megrendelt szolgáltatás elvégzése érdekében történik. A vonulás a megrendelt szolgáltatás elvégzése érdekében történik. A vonulás időtartama alatt a megrendelt szolgáltatás visszamondása, a szolgáltatásnyújtás lemondása esetén a felmerült vonulási díjat ki kell fizetnie a Megbízónak.


2. Az autódaruk vonulási díja Forint/KM egységben van meghatározva, amely darutípusonként ( össztömeg és méret függvénye ) , illetve hatályos rendelettől függően változik.


3. A vonulási díj összesen a kért munkahelyszín és a KANIZSAKRAN Kft. telephelye között oda és vissza megtett km összege, plusz a munkahelyen felmerült, illetve más munkahelyre történő vonulás km mennyisége szorozva az adott autódaru típus km egységdíjával.


4. A meghatározott vonulási díj az útvonal engedély díját  már tartalmazza.


5. Az autódaru üzemórája a munkahelyszínre való megérkezést, illetve a Megrendelő félnél történő jelentkezést követően számítandó. Esetleges várakozás, vagy egyéb munkafolyamatot akadályozó tényező esetén, mindegy, hogy az a Megrendelő vagy 3-ik fél által okozott akadályoztatás, üzemórának számít, kiszámlázásra kerül a Megrendelőnek.


6. A darutípusonként meghatározott minimális üzemóraszám díja minden esetben kiszámlázásra került, ha az autódaru kiért a kért munkahelyszínre és a Megrendelő megbízott emberénél jelentkezett.

7. A minimális kiszámlázott díj: 3 munkaóra (ami tartalmaz 1 óra daruzást, és a fel- / levonulás költségét  Nagykanizsa határain belül).


8. Az autódaru üzemidejébe tartoznak a következő, munkavégzéshez szükséges és munkavégzés közben történő műveletek:

     a, Kötélátfűzés ( Emelendő tömeg függvényében előírt kötélág száma )
     b, Segédgém kiszerelés (Gémhossz szükséges beállítása az adott magassághoz )
     c, Kitalpalás, alátét fa elhelyezése ( Biztonságos munkavégzés érdekében tökéletes stabilitás és központi pozíció megteremtése )
     d, Műtárgy tartása ( szerelés, rögzítés ideje alatt )
     e, Szerelési munka alatt a daru várakoztatása, készenlétbe helyezése
     f, Várakozás ( Szállító jármű késése miatt illetve egyéb tényezők miatt )


9. Megrendelő vagy költségviselő felé kiszámlázott összeg a fent leírtak alapján kialakult vonulási díj és üzemóradíj összege plusz az ÁFA.

Az áfa megfizetése alól kivétel az építési engedélyköteles munkavégzésen történt szolgáltatásnyújtás, melyről a Megrendelő előre a munka megkezdése előtt írásban, külön nyilatkozatban kijelentette a Kft-nek, hogy a szolgáltatás értékének ÁFA hányadát ő fizeti meg az államnak.

 

 

II. Az ár képzése teherautó bérbeadásánál:


1. A gép díja óra és/vagy kilométer költség alapján kerül meghatározásra,a megrendelővel írásban vagy telefonon egyeztett adatok alapján.

 

Nagykanizsa, 2010. 08.01.